Tocanita de porc cu piure de cartofi

de simona72 in Porc, 11 Oct 2013 | 10276 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt tocanita:

  • 800 gr pulpa de porc
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei gras
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 rosii din conserva
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1 cana vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf de lingurita dulceata de ardei iute

pt piure:

  • 1 kg cartosi albi
  • sare dupa gust
  • 1 lingura unt
  • 1 cescuta lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu piure de cartofi:

Carnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cuburi. Se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt, ardeiul gras taiat julien, foile de dafin, jumatate de cana de vin. Se lasa sa fiarba tocanita, cand scade vinul, sosul de pe tocanita se adauga si restul de vin, rosiile de la conserva taiate cubulete. Se lasa sa fiarba pana carnea este patrunsa bine. Se adauga restul ingredientelor si se potriveste dupa gust, iar la urma patrunjelul tocat fin.

Pt piure: curatam cartofii de coaja, ii taiem in jumatati sau sferturi si ii punem in apa cu sare la fiert. Cand sunt gata fierti, devin sfaramiciosi, se scurge apa de pe cartofi si se paseaza, se adauga sare dupa gust, unt si lapte pana ajungem la consistenta dorita de piure. Servim piure de cartofi cu tocanita de porc. Pofta buna!! 

TIPS-URI

1

serviti la masa muraturi, salate de sezon, ce vreti voi...eu am facut salata de varza

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sylvia 1

13.10.2013, 11:14

ce dor imi este de o mancarica din asta, parca ii simt aromele chiar o sa fac si sa o sa o degustam cu muraturi !

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 15:15

foarte buna tocanita

babi5 1

03.08.2014, 07:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu praz si cartofi